Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Евидентирана два КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

| Бања Лука | Понедељак, 17. мај 2021.

У оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске са инспекцијским органима на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све у циљу спречавања ширења корона вируса међу становништвом, протеклог викенда евидентирана су два кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“ и једно КД „Неовлаштено бављење одређеним занимањем“:

-           Дана 14. маја, у периоду од 22,15 до 22,30 часова, полицијски службеници Полицијске управе Дoбoj су у угоститељском објекту у Модричи, затекли 276 лица. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који је догађај оквалификовао као кривично дјело „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-           Дана 16. маја, у периоду од 23,45 до 00,45 часова, полицијски службеници Полицијске управе Фоча су у Новом Горажду у једној самосталној угоститељској радњи затекли музику уживо и том приликом су у наведеном објекту затекли власника објекта и још 33 лица чиме су извршена КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, из чл. 195. КЗ РС и „Неовлаштено бављење одређеним занимањем“.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП Републике Српске ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.