Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

На подручју општине Лакташи за два дана санкционисана 42 возача због алкохолисаности

| Лакташи | Понедељак, 17. мај 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, у дане протеклог викенда реализовали су акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на присуство алкохола у организму којом приликом су издата 43 прекршајна налога.

Полицијски службеници су контролисали 57 учесника у саобраћају, те извршили алкотестирање 56 возача. Због утврђене недозвољене концентрације алкохола у организму санкционисана су 42 возача, од чега 27 возача због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, 8 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 г/кг, а 7 возача је задржано лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму преко 1,5 г/кг.

По акценту акције издат је 41 прекршајни налог и 2 прекршајна налога по другим основама.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, а у циљу заштите свог живота и живота других учесника у саобраћају.