Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Промовисане нове снаге Полицијске управе Добој и МУП-а Републике Српске

| Добој | Уторак, 18. мај 2021.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић организовао је данас пријем за 28 кадета 22. класе Полицијске академије који су почетком маја започели приправнички стаж у овој Управи.

Пријему је претходила смотра, а Радинковић је рекао новинарима да ће кадети праксу обављати у склопу организационих јединица ове Управе и то станичним јединицима Добој један и два, Модрича, Дервента и Теслић.

Током практичног дијела проћи ће све организационе јединице на пословима криминалистичке и саобраћајне полиције, управно-правне послове, противпожарну заштиту и друге послове који су им потребни да усаврше своја знања, рекао је Радинковић. Он је навео да након практичног дијела слиједи приправнички стаж, те полагање стручног испита пред стручном комисијом, након чега постају равноправни припадници МУП-а Републике Српске.            

Начелник Радинковић је рекао да је у току конкурс за нови упис у Полицијску академију с циљем подмлађивања састава. Он је додао да ће најбољи у класи, кадет Дарко Ђекић, након положеног стручног испита моћи да бира организациону јединицу у којој жели да ради.

Ђекић каже да му је част да носи полицијску униформу и њена знамења, са жељом да буде у служби грађана и државе.

Александра Алвировић једина је жена на пракси, која каже да је љубав према полицијском позиву наслиједила од оца који је припадник МУП-а Републике Српске.