Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Повећан број расвијетљених кривичних дјела привредног криминалитета

| Добој | Петак, 21. мај 2021.

На редовној конференцији за новинаре која је данас 21.05.2021. године, одржана у згради Полицијске управе Добој, начелник Управе Слободан Радинковић  је истакао да је стање безбједности задовољавајуће и стабилно.

У мјесецу априлу 2021. године евидентирана су укупно 124 кривична дјела, а од чега је разријешено 113. Коефицијент укупне расвијетљености износи 88,3%.

Током наведеног мјесеца евидентирано је 50 кривичних дјела против имовине, односно 53,8% у односу на укупан број учињених кривичних дјела.

Надлежном тужилаштву поднесено је 78 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 81 лица. Од тога, 27 лица су повратници у извршењу кривичних дјела.

Евидентирано је шест кривичних дјела преваре од којих је пет по непознатом извшиоцу и сва су расвијетљена.

Извршена су три кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

У области злоупотребе опојних дрога евидентирано је пет кривичних дјела (повећање за 25%) и 44 прекршаја (повећање за 388,9%).

Полицијска управа Добој самостално и у сарадњи са Управом криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске открила је и расвијетлила 23 кривична дјела привредног криминалитета.

У посматраном мјесецу евидентирано је 58 прекршаја из области Закона о јавном реду и миру, што представља смањење за 77,9% у односу на исти мјесец претходне године. Није забиљежен нити један случај нарушавања јавног реда и мира у коме је учествовало више од пет лица.

У области безбједности саобраћаја евидентирано је 60 саобраћајних незгода, а у истом мјесецу прошле године 45 (повећање за 33,3%). Догодила се једна  саобраћајна незгода у којој је смртно страдало једно лице, седам лица је задобило теже, а 15 лакше тјелесне повреде. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена 173 возача, од којих је  25 лишено слободе.

У априлу мјесецу евидентирано је пет случајева насиља у породици или породичној заједници .