Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Два лица лишена слободе због кривичних дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и „Прикривање“

| Мркоњић Град | Петак, 21. мај 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 19.05.2021. године, лишили су слободе лицa иницијала Н.Ј. и Д.Ј. из Шипова за које постоје основи сумње да су починили кривична дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и „Прикривање“.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Шипово оперативним радом на терену дошли су до сазнања да лице иницијa Н.Ј. посједује оружје које је нелегално набавило од лица Д.Ј.

На основу наредбе Основног суда Мркоњић Град, 19.05.2021. године, извршен је претрес куће и помоћних објеката које користи лице Н.Ј. и том приликом пронађена су и привремено одузета два пиштоља, ваздушна пушка, аутоматска пушка М56, полуаутоматска пушка М59/66, ручни ракетни бацач (зоља), бајонет, меци и дуги дијелови за оружје.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се над осумњиченм лицима изврши криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури  против лица Н.Ј. достави извјештај за почињено кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, а против лица Д.Ј. за почињено кривично дјело „Прикривање“.