Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда 24 возача искључена из саобраћаја

| Приједор | Понедељак, 31. мај 2021.

На подручју Полицијске управе Приједор, током претходног викенда, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, психоактивних супстанци или лијекова који се не смију употребљавати прије или за вријеме вожње.

Током акције укупно су контролисана 134 учесника у саобраћају, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 45 учесника.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена 24 возача. Два возача лишена су слободе због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 гр/кг.

У циљу заштите безбједности учесника у саобраћају, Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност возача да управља возилом.