Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лишен слободе због почињеног кривичног дјела „Тјелесна повреда“ а потом оштетио просторије за задржавање

| Кнежево | Понедељак, 07. јун 2021.

Полицијским службеницима Полицијске станице Кнежево, 06.06.2021. године, пријављено је да је у току туча између два лица.

На лицу мјеста је затечен А.В. који је изјавио да му је Ж.К. пришао, ухватио га за гардеробу, привукао себи и затвореном песницом ударио у главу, усљед чијег ударца је пао на тло, а Ж.К. се трчећи удаљио у непознатом правцу.

Полицијски службеник С.М., који није био на дужности је недалеко од мјеста догађаја, задржао лице Ж.К. до доласка патроле полиције. Након утврђивања присуства алкохола у организму утврђено је да је Ж.К. под утицајем алкохола, те је лишен слободе и спроведен у просторије за задржавање лица лишених слободе.

Истог дана, лице Ж.К. је, док се налазио у просторијама за задржавање лица лишених слободе, физичком снагом оштетио врата и оквир врата просторије за задржавање. На лицу мјеста је извршен увиђај а о догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је догађаје квалификовао као кривична дјела „Тјелесна повреда“ и „Оштећење и одузимање туђе ствари“ те наложио предузимање свих радњи у циљу документовања наведених кривичних дјела те да се Извјештај о почињеним кривичним дјелима достави у редовној процедури.