Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од вишеструких повратника у вршењу прекршаја у мјесецу мају одузето шест возила

| Приједор | Четвртак, 10. јун 2021.

У просторијама Полицијске управе Приједор, данас 10.06.2021. године, одржана је редовна конференција за новинаре на којој су резултате рада за мјесец мај текуће године презентовали начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић, начелник Сектора криминалистичке полиције Раденко Башић и начелник Сектора полиције Марио Милашин.

Hачелник Вујановић је истакао да је на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Приједор одржано повољно стање безбједности. 

У мају мјесецу укупно је евидентирано 68 кривичних дјела, од чега 22 по непознатом извршиоцу или 32,4% од укупно евидентираних кривичних дјела. Укупна расвјетљеност пријављених кривичних дјела износи 90%, а проценат расвјетљености кривичних дјела извршених по непознатом починиоцу износи 72%.

У извјештајном периоду расвјетљено је кривично дјело „Тешка крађа“ почињено у Приједору, на штету вјерског објекта исламске заједнице, које је извршено дана 28.04.2021. године.

У мају мјесецу на подручју ПУ Приједор контролисана су и евидентирана 43 илегална мигранта или за 50,7% мање него у истом периоду прошле године.

Из области привредног криминалитета Полицијска управа Приједор током маја мјесеца евидентирала је шест кривичних дјела.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Раденко Башић рекао је да је извршењем кривичних дјела привредног криминалитета причињена материјална штета у износу око 191.040 КМ, са исто толико стеченом противправнаом имовинском користи. Од значајних кривичних дјела привредног криминалитета издваја се кривично дјело „Злоупотреба положаја одговорног лица“ ком приликом је одговорно лице прибавило противправну имовинску корист у износу од око 153.430 КМ

Полицијска управа Приједор у мају мјесецу, из области злоупотребе опојних дрога, евидентирала је 4 кривична дјела и 7 прекршаја, а одузета је и одређена количина наркотичких средстава. 

Начелник Сектора полиције Марио Милашин рекао је да је у мају мјесецу из области јавног реда и мира евидентирано 40 прекршаја, што је за 78 прекршаја или 66% мање у односу на упоредни период, и да је у том сегменту стање задовољавајуће.   

Из области безбједности саобраћаја евидентиране су 54 саобраћајне незгоде, од чега четири са тешким тјелесним повредама и 10 са лакшим тјелесним повредама. Саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима није било.

Током мјесеца маја од вишеструких повратника у вршењу прекршаја одузето је шест возила. У периоду јануар-мај 2021. године полицијски службеници Полицијске управе Приједор од вишеструких повратника у вршењу прекршаја одузели су 35 возила, од којих је за шест донесено првостепено рјешење Основног суда.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у мјесецу мају су одузели возило за којим је расписана Интерпол потрага.

Полицијска управа Приједор апелује на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно на возаче мотоцикала, лаких мотоцикла и мопеда да приликом учествовања у саобраћају носе заштитну опрему, а све у циљу своје и безбједности других учесника.

Полицијска управа Приједор подсјећа грађане да, умјесто чекања испред локација за издавање личних докумената, имају могућност кориштења СМС сервиса Министарства унутрашњих послова Републике Српске, за добијање потребних информација.