Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишено слободе лице због кривичних дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ и „Насиље у породици и породичној заједници“

| Зворник | Петак, 11. јун 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Зворник, лишили су слободе лице В.К. из Зворника, због постојања сумње да је починило кривична дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ и „Насиље у пододици и породичној заједници“.

Полицијској станици Зворник, 10.06.2021. године око 16,20 часова, пријављено је да лице В.К. покушава да нападне на мајку и супругу у породичној кући. Поступајући по наведеној пријави, полицијски службеници ПС Зворник су изласком на лице мјеста, на јавном путу, затекли лице В.К. које је у рукама држало ланац са којим је махао, истовремено упућујући пријетње полицијским службеницима да ће их напасти, не дозвољавајући им да приђу. Приликом лишења слободе, лице В.К. физички је напало полицијског службеника, нанијевши му тјелесне повреде, које су констатоване у Јавној здравстеној установи болница Зворник.

Алкотестиранњем лица В.К. утврђено је 2,32 г/кг алкохола у организму.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Полицијски службеници настављају са даљим активностима у циљу комплетирања и документовања предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за кривична дјела за која се осумњичени терети. 

Полицијска управа Зворник осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.