Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Одузета 4 путничкa возилa од вишеструких повратника у чињењу прекршаја

| Приједор | Понедељак, 14. јун 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, 11.06.2021. године, извршили су контролу путничког возила „Opel“ којим је управљало лице С.Ћ. из Козарске Дубице. Контролом је утврђено да лице управља возилом под дејством алкохола, а провјером кроз службене евиденције утврђено је да је С.Ћ. повратник у вршењу тежих прекршаја из области безбједност саобраћаја и да по основу неплаћених новчаних казни дугује преко 7000,00 КМ.

Истог дана извршена је контрола путничког возила „Peugeot“ којим је управљало лице Р.М. из Приједора, гдје је утврђено да исти управља возилом под дејством алкохола. Провјером кроз службене евиденције утврђено је да је Р.М. повратник у вршењу тежих прекршаја из области безбједност саобраћаја и да по основу неплаћених новчаних казни дугује преко 1100,00 КМ.

Дана 13.06.2021. године, извршена је контрола путничког возила „Audi“ којим је управљало лице А.Ж. из Приједора. Контролом је утврђено да А.Ж. управља возилом за вријеме док му је возачка дозвола депонована, а провјером кроз службене евиденције утврђено је да је А.Ж. повратник у вршењу тежих прекршаја из области безбједност саобраћаја и да по основу неплаћених новчаних казни дугује преко 9000,00 КМ.

Дана 14.06.2021. године извршена је контрола путничког возила марке „BMW“ којим је управљало лице М.Б. из Приједора, гдје је уврђено да исти управља нерегистрованим возилом и да управља возилом прије стицања права на управљање. Провјером кроз службене евиденције утврђено је да је лице повратник у вршењу тежих прекршаја из области безбједност саобраћаја и да по основу неплаћених новчаних казни дугује преко 1600,00 КМ.

Возила су привремено одузета, а против лица слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка.