Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Успјешно завршена полицијска вјежба рјешавања кризне ситуације

| Дервента | Понедељак, 14. јун 2021.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су на подручју Града Дервенте, у рејону Бабино брдо, успјешно завршили тактичку вјежбу са рјешавањем сценарија талачке кризе у  организацији Центра за обуку МУП-а Српске.

Осим полицијских службеника Полицијске управе Добој, у вјежби су учествовали припадници Јединице жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Управе за полицијску подршку и Полицијског преговарачког тима. Вјежби су присуствовали министар унутрашњих послова и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

„Изведена је једна тактичка показна вјежба садејства Специјалне антитерористичке јединице и Јединице жандармерије уз активности осталих састава полиције. Ради се о ситуацији у којој су терористи узели већи број талаца. Преговарачки тим је успио да извуче одређени број талаца, али није успио да заврши то до краја. Када су преговори пропали, наступило је садејство Специјалне антитерористичке јединице и Јединице жандармерије које су извели брзу акцију ослобађања талаца и уништења терориста. Честитам свим  учесницима на веома успјешно изведеној акцији“, рекао је министар Лукач.

Министар Лукач је појаснио циљеве које Министарство унутрашњих послова Републике Српске жели да оствари оваквим вјежбама.

„Ово радимо са  циљем увјежбавања свих непредвиђених и тешких ситуација, терористичких аката, да би унаприједили  све активности које ради Министарство унутрашњих послова Републике Српске и садејство свих наших јединица. Свакако да ћемо то и даље радити јер нам је циљ да безбједност наших грађана дигнемо на што већи ниво и одговоримо свим изазовима који се могу десити у Републици Српској попут оних најтежих као што су терористичке активности“, закључио је министар Лукач.