Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Локација за издавање личних докумената у Бањалуци ради пуним капацитетом, уз поштовање епидемиолошких мјера

| Бања Лука | Понедељак, 21. јун 2021.

Полицијскa управa Бањалука предузима све неопходне мјере и радње како би локација за издавање личних докумената у граду Бањалуци радила максималним капацитетом, али смо приликом обављања послова и задатака дужни да поштујемо прописане епидемиолошке мјере које се односе на спречавање ширења корона вируса међу становништвом.

О повећаном обиму послова локације за издавање личних докумената говори и податак да је само у првих 18 дана овог мјесеца запримљено 2.728 захтјева грађана за издавање путних исправа, што је 1.457 захтјева више него у априлу мјесецу, када је укупно запримљен 1271 захтјев (поред захтјева за утврђивање ЈМБ, потврде о мјесту пребивалишта/боравишта, издавање личне карте, возачке дозволе и регистрацију возила).

Полицијска управа Бањалука поново апелује на грaђане да провјере рок важења својих личних докумената (личне карте, путне исправе и возачке дозволе) и на вријеме поднесу захтјев за замјену за себе, али и своју малољетну дјецу.

Напомињемо да локација за издавање личних докумената ради радним даном од 07,00 до 19,00 часова, односно у двије смјене.

Грађанима је омогућено и да посредством интернет странице                                                (www.mup.vladars.net), андроид апликације, као и вибер чет бот апликације МУП Републике Српске могу приступити СМС сервисима путем којих могу да провјере податке и добију обавјештења о тренутном статусу личних докумената (личне карте, возачке дозволе, путне исправе),те регистрацији возила, новчаним казнама и уплатама, као и казненим бодовима.

Услов за коришћење СМС сервиса је да грађанин лично пријави број мобилног телефона организационој јединици МУП-а, надлежној за издавање личних докумената у којој има пребивалиште. Цијена услуге је 0,10 КМ по посланој поруци, а могу да је користе сви грађани без обзира на мобилни оператер чији су претплатници.