Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Безбједност мотоциклиста и других учесника у саобраћају

| Приједор | Четвртак, 24. јун 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, данас 24.06.2021. године, на подручју града Приједора, у сарадњи са Ауто-мото друштвом и члановима Мото-клуба „Отписани“ из Приједора, реализовали су превентивне активности у циљу унапређења безбједности свих учесника у саобраћају са посебним акцентом на возаче мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда.

Возачима мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда, подјелом промотивних летака, скренута је пажња да у саобраћају учествују са технички исправним и регистрованим мотоциклима, лаким мотоциклима и мопедима, да носе заштитну опрему и да брзину кретања прилагоде условима на коловозу. Апеловало се и на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају обрате дужну пажњу на кретање возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда, и да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.

На подручју Полицијске управе Приједор, током 2020. године, евидентирано је 65 саобраћајних незгода у којој су учествовали мотоцикли, лаки мотоцикли и мопеди, од чега 5 са смртном посљедицом по лица, док су у току ове године евидентиране 22 саобраћајне незгоде у којима је учествовала ова категорија возила, од чега једна са смртном посљедицом.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно када је у питању брзина кретања возила, и да одговорно поступају према другим категоријама учесника јер на тај начин доприносе безбједности саобраћаја и спречавању настанка нежељених посљедица.