Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Сарадња полиције и локалне заједнице дала одличне резултате

| Источно Сарајево | Сриједа, 30. јун 2021.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац са сарадницима, у протеклом периоду одржао је низ радних састанака са представницима локалних заједница на теритирији коју оперативно покрива ова Управа.

Састанци су одржани са градоначелником Града Источно Сарајево и начелницима осам општина на тему безбједносне ситуације, резултата рада, те започетих, али и остварених пројеката као и досадашње и будуће сарадње.

Акценат у разговорима стављен је на један од већих заједничких пројеката локалних заједница и полиције, а то је пројекат система видео - надзора под називом „Безбједан Град“.

Анализа двогодишњег рада овог система показала је јако добре резулатате у погледу безбједности грађана и њихове имовине.

Са развојем и изградњом Града и општина на територији ПУ Источно Сарајево указала се потреба за надоградњом и унапређењем постојећег система видео-надзора, те је договорено од стране свих учесника радних састанака да у наредном периоду буде остварен пројекат унапређења наведеног система.

Заједнички закључак је константна међусобна сарадња полиције и локалне заједнице кроз отворен дијалог о потребама и евентуалним проблемима, а све у циљу одржавања и унапређења стања безбједности.