Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бањалуци лишено слободе лице са међународне потјернице и три полицијска службеника

| Бања Лука | Недеља, 18. јул 2021.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са припадницима Жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе јуче два лица у Бањалуци - лице М.Б. из Цетиња и лице М.М. из Бањалуке. 

Лице М.Б. је лишено слободе на основу међународне Интерполове потјернице расписане за кривично дјело „Тешко убиство“. Лице М.М. је лишено слободе због постојања основа сумње да је као полицијски службеник МУП-а  Републике Српске учинио кривично дјело „Помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела“. Полицијски службеници су извршили претрес локација које користе лица лишена слободе и том приликом у стану лица М.Б. пронађен је пиштољ глок са избрушеним серијским бројем и припадајућим оквиром и муницијом, три панцира, мобилни телефон, новац, СИМ картица, лаптоп, као и други предмети који могу послужити у истрази. У стану које користи лице М.М. пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

О лишењу слободе лица М.Б. обавјештен је дежурни судија суда БиХ, а лишење слободе лица М.М извршено је под надзором Окружног јавног тушилаштва Бања Лука. У даљим активностима синоћ су на подручју Бањалуке лишена слободе још два полицијска службеника МУП-а Републике Српске – лице П.В. и Г.Р..

Сва лица ће бити саслушана у својству осумњичених и под надзором надлежних тушилаштава, а против истих ће бити достављени одговарајући извјештаји. Сва три полицијска службеника биће суспендована.