Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Још два лица лишена слободе у полицијској акцији у Бањалуци

| Бања Лука | Понедељак, 19. јул 2021.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе синоћ још два лица на подручју града Бањалуке – лице П.Д. и Г.Д. због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела“ лицу М.Б. из Црне Горе, који је дан раније лишен слободе по основу међународне потјернице.

У току је криминалистичка обрада над лицима П.Д. и Г.Д., а од стране полицијских службеника врше се и претреси које наведена лица користе на подручју Бањалуке.

Лице М.Б. синоћ је предато у надлежност Суда БиХ, док је лице М.М. које се сумњичи да је као полицијски службеник МУП-а Републике Српске починио кривично дјело „Помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела“ уз Извјештај о учињеном кривичном дјелу, предат Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Након криминалистичке обраде, лица П.В. и Г.Р., такође полицијски службеници пуштени су на слободу и против њих ће бити поднесени извјештаји за кривично дјело „Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела“ Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Сва три полицијска службеника су суспендована.

Наставља се истрага и даље активности полицијских службеника у овом предмету.