Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због напада на полицијске службенике

| Шипово | Понедељак, 19. јул 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 18.07.2021. године, лишили су слободе лице К.Г. из Шипова због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

Наиме, 18.07.2021. године, око 23,00 часа, на јавном скупу, у мјесту Стројице, општина Шипово, нарушен је јавни ред и мир од стране малољетног лица на начин да је физички насрнуо на Ж.К. из Шипова, након чега је малољетно лице лишено слободе. Након што је лишено слободе малољетно лице је уведено у службено возило којем је пришао К.Г. из Шипова и покушао насилно да уђе у службено возило у чему су га спријечили полицијски службеници, након чега је исти физички насрнуо на полицијског службеника. Осумњичени К.Г. је лишен слободе због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“, док ће против малољетног лица надлежном суду бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка за почињене прекршаје из Закона о јавном реду и миру.