Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено више кривичних дјела „Тешка крађа“ и „Крађа“

| Пале | Сриједа, 21. јул 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Пале предузимајући оперативне и истражне мјере и радње на расвјетљавању кривичних дјела „Тешка крађа“ и „Крађа“, извршених на штету физичких и правних лица на подручју Пала, идентификовали су извршиоце три кривична дјела „Тешке крађа“ и једног кривичног дјела Крађа.  Ради се о лицима В.Т. и М.К. из Пала.

Лице В.Т. се сумњичи да је у временском периоду од 12.07.2021. до 20.07.2021. године на подручју Пала из угоститељских објеката,  службене просторије шумског газдинства и подрумске просторије, отуђио компјутер, одређену количину алкохолних пића, електричних уређаја, гардеробе и посуђа, док се М.К. сумњичи да је вршио продају отуђених ствари у циљу подјеле остварене новчане добити са наваденим В.Т..

 На основу наредбе надлежног суда у Сокоцу, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је претрес стана који користи В.Т. којом приликом су пронађени и одузети предмети из кривичних дјела , док је од лица М.К. одузета одређена количина алкохолног пића.

Пронађени предмети биће враћени власницима.

У току је документовање предмета након чега ће против наведених лица Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево бити достваљен Извјештај о почињеним кривичним дјелима.