Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

До сада вакцинисано 1.870 припадника МУП-а Српске, пријављено још 1.000

| Бања Лука | Четвртак, 22. јул 2021.

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић обишао је данас припаднике Министарства унутрашњих послова  Републике Српске који су се вакцинисали у Институту за јавно здравство Републике Српске у Бањалуци.

Директор Кострешевић је рекаода је до сада вакцинисано 1.870 припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске,али да то није коначан број, јер се добар дио њих вакцинисао у Србији.

За вакцинацију је пријављено још 1.000 припадника. Набољи начин да се што мирније уђе у период јесени и зиме једа се постигне што већа имунизација, а  једини тренутни могући начин за то јепроцес вакцинације“, закључио је директор Кострешевић.

Он се захвалиодиректору Института за јавно здравство Републике Српске Браниславу Зељковићу и његовим људима за изузетну сарадњу са полицијом Републике Српске током пандемије.

Директор Кострешевић је навеода је вакцинисан против вируса коронајош у марту, те да је вакцинисано комплетно његово окружење, као и особље кабинета, те позвао и остале колеге и грађане да се одазову што масовније овом процесу.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је да Институт наставља процес вакцинације, прије свега у институцијама од јавног значаја као што је Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Са задовољством вакцинишемо наше колеге из Министарства унутрашњих послова Републике Српске и циљ нам је да у што краћем периоду обухватимо што већи број колега из те институције, јер нам је циљ да јесен дочекамо што мирније, што се тиче епидемиолошке ситуације, рекао је Зељковић.

Он је навео да ће у току седмице бити заокружен број од 1.000 вакцинисаних припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у бањалучкој регији, додавши да има додатни број припадника Министарства које треба вакцинисати у цијелој Републици Српској.