Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од повратника у извршењу прекршаја одузет путнички аутомобил

| Градишка | Петак, 23. јул 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка, су 22.07.2021. године, око 20,30 часова, у мјесту Дубраве, град Градишка, приликом вршења контроле саобраћаја, радарским системом регистровали прекорачење брзине путничког аутомобила  марке ,,Lada“, којим је управљао Њ.П. из Градишке.

Извршеном контролом, утврђено је да је Њ.П. управљао нерегистрованим возилом под дејством алкохола у организму, те да исти код себе није имао возачку дозволу и није вратио регистарске ознаке у законском року, а на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да има дуг у износу од 1.530 КМ.

Даљом контролом полицијски службеници су утврдили да је једна регистарска ознака ручно израђена, којом приликом је лице Њ.П. починило кривично дјело ,,Фалсификовање исправе“.

Полицијски службеници су привремено одузели путнички аутомобил, а против лица Њ.П. биће поднешен Извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву и захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињених прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.