Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Не чекајте у реду, користите СМС сервис

| Приједор | Понедељак, 02. август 2021.

Полицијска управа Приједор подсјећа грађане да умјесто чекања испред локација за издавање личних докумената имају могућност кориштења СМС сервиса Министарства унутрашњих послова Републике Српске, за добијање потребних информација из регистра овог Министарства.

Да бисте могли да користите СМС сервис потребно је да пријавите свој број мобилног телефона у организационој јединици МУП-а која је надлежна за издавање докумената на територији на којој имате пријављено пребивалиште или боравиште. Пријаву броја телефона грађанин мође извршити приликом:

-           подношења захтјева за издавање документа (лична карта, возачка дозвола, путна исправа)

-           регистрације возила или

-           накнадно.

Цијена СМС услуге је 0,10КМ по поруци коју грађанин пошаље, а услугу СМС сервиса могу да користе сви грађани Републике Српске без обзира да ли су претплатници оператера М:тел, Еронет или БХ Телеком.

Слањем СМС поруке на број 091 110 122 можете да:

1.   извршите провјере у регистрима МУП-а које подразумјевају:

-     увид у статус докумената (лична карта, возачка дозвола, путна исправа) – добијање информације путем СМС-а о тренутном статусу поднесеног захтјева за издавање документа,

-     увид у новчане казне и уплате, појединачне по броју налога и укупне,

-     увид у изречене казнене бодове, појединачне по броју налога са датумом истека и збирне са датумом истека,

-     увид у регистрацију моторног возила,

2.  се пријавите на сервис ако желите да добијате обавјештења из регистра Министарства унутрашњих послова:

-     обавјештење о истеку важења документа (лична карта, возачка дозвола, путна исправа) – обавјештење МУП шаље 30 дана прије истека важности документа,

-     обавјештење о престанку важења изречених казнених бодова – обавјештење МУП шаље на дан престанка важности казнених бодова,

-     обавјештење о истеку важења регистрације - обавјештење МУП шаље 30 дана прије истека важности.

Грађани се могу пријавити да путем СМС сервиса добијају обавјештења за све наведене сервисе или појединачне (нпр. грађанин се пријави да добије информацију када је лична карта за коју је поднио захтјев прешла у статус „спремна за издавање“ те може доћи на локацију за издавање личних докумената МУП-а и преузети документ).

Такође, одјава грађанина са сервиса може бити појединачна или за све наведене информације.

Детаљне информације о намјени и кориштењу СMС сервиса Министарства унутрашњих послова Републике Српске доступне су на интернет страници www.mup.vladars.net.

Полицијска управа Приједор подсјећа грађане да је радно вријеме реферата за издавање личних карата и путних исправа, као и регистрације возила сваки радни дан од 07,00 до 20,00 часова (рад са странкама до 19,30 часова), осим реферата за издавање возачких дозвола гдје је радно вријеме сваки радни дан до 15,00 часова.