Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишени слободе због кривичног дјела „Угрожавање сигурности“

| Источно Сарајево | Понедељак, 02. август 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Хан Пијесак, дана 31.07.2021. године, лишили су слободе лица иницијала Д.М. и Г.Ђ. оба из Хан Пијеска, због сумње да су починии кривично дјело „Угрожавање сигурности“.

Лице Д.М. се сумњичи да је дана 31.07.2021. године на подручју општине Хан Пијесак упутио озбиљне пријетње по живот и тијело лицима М.Т.и Г.Ђ. оба из Хан Пијеска, пријетећи им употребом ватреног оружја, а затим је лице Г.Ђ узвратило исте пријетње лицу Д.М.

Такође, лице Д.М. код себе је држао ватрено оружје - ловачку пушку и 4 комада метака за које није посједовао одговарајућу документацију, а које грађанима уопште није дозвољено.

У току је документовање предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву против лица Д.М. бити поднешени извјештаји о почињеним кривичним дјелима, „Угрожавање сигурности“ и „Недозвоољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, док ће против лица Г.Ђ. бити поднешен извјештај о почињеном кривичном дјелу, „Угрожавање сигурности“.