Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Из саобраћаја искључена 63 возача

| Приједор | Понедељак, 02. август 2021.

На подручју Полицијске управе Приједор, у периоду од 29. до 30. јула 2021. године, у оквиру кампање „Вози опрезно, путуј безбједно“, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, психоактивних супстанци или лијекова који се не смију употребљавати прије или за вријеме вожње.

Током акције укупно је контролисано 467 учесника у саобраћају, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 118 учесника.

Из саобраћаја су искључена 63 возача, од којих два возача због одбијања да се поврдгну алкотесту, односно дрога тесту и један возач код којег је утврђено присуство опојних дрога у организму и који је задржан лишењем слободе.

Због управљања возилом под дејством алкохола санкционисано је 60 возача. Шест возача задржано је лишењем слободе због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг.

У циљу заштите безбједности свих учесника у саобраћају, Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике да поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно на возаче моторних возила и мотоциклисте да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност возача да управља возилом.