Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За викенд на подручју ПУ Фоча евидентирана четири пожара

| Фоча | Понедељак, 02. август 2021.

Полицијској управи Фоча дана 31.07.2021.године око 13,30 часова, пријављено је да је на рафтинг кампу „Енцијан“, власништво Ш.М. који се налази у мјесту Брштеновица, општина Фоча дошло до пожара. Наведени пожар локализовали су припадници територијалне ватрогасне јединице Фоча, а у пожару је изгорио поменути камп у потпуности, док људских жртава није било.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а увиђај је извршен од стране полицијски службеници Полицијске управе Фоча и инспектора за експлозивне материје и послове заштите од пожара. Приликом увиђаја констатовано је да је пожар изазван људским фактором.

Рад на расветљавању и документовању наведеног догађаја је у току, те ће након комплетирања предмета надлежном тужилаштву бити достављен одговарајући извјештај.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Фоча за викенд су евидентирана четири пожара, а сви су изазвани људским фактором.

Полицијска управа Фоча апелује на све грађане да приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре као и да је не остављају без надзора.

Према лицима који не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полицијски службеници Полицијске управе Фоча ће предузети  адекватне мјере складу са важећим законским прописима, односно исти ће бити санкционисани.

Подсјећамо грађане да у случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број – 123 или  надлежну полицијску станицу на дежурни број – 122.