Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Приведено једно лице које је повриједило више лица на Савској регати

| Бијељина | Понедељак, 02. август 2021.

Приликом одржавања Савске регате у мјесту Рача, код Бијељине која је одржана у недјељу, 01.08.2021. године дошло је дошло је нарушавања јавног реда и мира у већем обиму од стране више лица, те је том приликом од стране једног лица које је користило хладно оружје – мачету повријеђено више лица. Ниједно лице није животно угрожено, али се више лица медицински збринуто у Медицинском центру Бијељина.

Приликом успостављања нарушеног јавног реда и мира, полицијкси службеници активно су спрјечавани у примјени својих полицијских овлаћења и том приликом су били принуђени да употребе средства силе. Од стране полицијских службеника слободе је лишено лице Г.Ђ. који је идентификован као један од учесника догађаја, док се за другима учесницима интезивно трага. Већина лица је побјегла са лица мјеста, како копненим, тако и воденим путем.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу „Изазивање опште опасности“. У току је рад на прикупљању свих потребних чињеница и доказа, као и на идентификовању свих лица која су учестовала у навденом догађају.