Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У склопу акције „Плантажа 2021“ пронађене стабљике индијске конопље

| Бијељина | Сриједа, 04. август 2021.

У склопу заведене акције „Плантажа 2021“ која се односи на сузбијање неовлашћене производње и промета опојних дрога – марихуане, полицијски службеници Полицијске станице Шамац су 02.08.2021. године на подручју мјеста Обудовац пронашли плантажу. Пронађено је 19 стабљика индијске конопље, које су са лица мјеста изузете увиђајем. О свему је обавјештен надлежни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

С тим у вези, истога дана полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције са истим циљем на основу наредбе Основног суда у Бијељини, извршили су претресање куће и земљишних површина које користи лице А.Т. у Бијељини.

Приликом претресања пронађено је и привремено одузето пет стабљика које својим изгледом, асоцирају на индијску конопљу, као и остаци зелене биљне материје који асоцирају на опојну дрогу „марихуану“.

О свему навденом обавјештен је поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Након документовања предмета против лица А.Т. следи Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“.