Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачана контрола свих учесника у саобраћају

| Бања Лука | Четвртак, 05. август 2021.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће 06., 07., 08. и 09. августа на подручју Републике Српске акцију контроле возача под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби (превоз дјеце у возилу без сједалице, некориштење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, кориштење мобилног телефона у вожњи и др.), остварујући вид контроле тзв. лијевак, а по принципу нулте толеранције. У данe извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи и то управо на критичним правцима широм Српске.

Акција се спроводи у оквиру кампање „Вози опрезно – путуј безбједно“, а у циљу заустављања негативног тренда у погледу броја погинулих лица у саобраћајним незгодама (у јулу 14 лица смртно страдало у саобраћајним незгодама, а у прва три дана августа четири лица).

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.