Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У два наврата отуђио 42.500 КМ, приликом бијега са лица мјеста грађанину прегазио стопало

| Модрича | Четвртак, 05. август 2021.

На основу прикупљених сазнања Полицијских службеника Полицијске станице Модрича и Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој да се у везу са извршеним кривичним дјелом „Тешка крађа“ у Модричи може довести лице иницијала Ј.А из Бијељине, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су  у Угљевику на захтјев Полицијских службеника ПУ Добој зауставили возило марке „Audi“ којим је управљало наведено лице након чега су истог лишили слободе.

За наведено лице постоји основ сумње да је истог дана у пријеподневним часовима из путничког аутомобила марке „VW Caddy” у Модричи извршило отуђење новца у износу од око 40.000 КМ.

Наведено лице је приликом бјежања са лица мјеста након извршења кривичног дјела са путничким аутомобилом марке „Audi прешло преко стопала грађанина лица иницијала Р.В. из Модриче, приликом чега му је нанијело тјелесне повреде, чиме је починило кривично дјело „Изазивање опште опасности“.

За наведено лице постоји и основ сумње да је 25/26.07.2021. године, из путничког аутомобила марке „Mercedes” у мјесту Скугрић, подручје општине Модрича, отуђило торбицу у којој су се налазила лична документа и банковне картице, након чега је злоупотријебило банковну картицу те је на банкомату у Модричи подигло новац са рачуна оштећеног у износу од 2.500 КМ.

Досадашњом истрагом је утврђено да је лице иницијала Ј.А. из Бијељине извршило кривична дјела тешке крађе и крађе у сарадњи са још два лица за којима се трага.

Лице иницијала Ј.А. је 04.08.2021. године, уз Извјештај о извршеним кривичним дјелима „Тешка крађа“, „Крађа“ и „Изазивање опште опасности“ предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.