Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у кампањи Ауто мото савеза „Лако је брзину смањити“

| Приједор | Петак, 06. август 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор учествовали су у реализацији превентивне кампање „Лако је брзину смањити“ коју у сарадњи саМинистарством унутрашњих послова, Министарством саобраћаја и веза и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, спроводиАуто мото савез Републике Српске у периоду од 15. јуна до 30. септембра.

Циљ кампање је повећање нивоа безбједности саобраћаја на путевима у Републици Српској кроз смањење прекршаја почињених усљед непоштовања прописане брзине кретања возила.

Представници Ауто мото друштва Приједор и полицијски службеници су у Приједору, на магистралном путу ПриједорНови Град, реализовали акцију контролом мјерења брзине кретања возила и заустављањем возила, без обзира да ли су прекорачили дозвољену брзину кретања на том путном правцу.

Возачима је дијељен и промотивни летак са називом кампање „Лако је брзину смањити“, а свим возачима упућен је апел на поштовање правила и прописа учествовања у саобраћају.

На подручју Полицијске управе Приједор за првих шест мјесеци ове године евидентирано је 349 саобраћајних незгода, а у 52 незгоде узрок је неприлагођена брзина. Пет саобраћајних незгода је са смртном посљедицом по лица. У истом периоду евидентирано је и 13.792 прекршаја из области безбједности саобраћаја, од чега је санкционисано 5.850 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче да поштују ограничење брзине кретања возила, али и на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе како би спријечили нежељене посљедице и заштитили како себе тако и друге учеснике у саобраћају.

Подсјећамо да је у току кампања „Вози опрезно, путуј безбједно“.