Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Задовољавајуће стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Уторак, 10. август 2021.

У Полицијској управи Градишка, данас је одржана конференција за новинаре на којој су презентовани резултати рада за мјесец јул 2021. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић и инспектор у Одјељењу полиције Дарко Новаковић.

У уводном излагању присутнима се обратио начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, те истакао да је на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мјесецу јулу 2021. године године евидентирано 40 кривичих дјела, што је за 11.1% мање у односу на исти период претходне године када је евидентирано 45 кривичних дјела, а укупно је расвијетљено 38 кривичних дјела или 95%. По непознатом извршиоцу евидентирано је 10 кривичних дјела, а расвијетљено 8 кривичних дјела или 80%.

Анализирајући стање из области јавног реда и мира, евидентирано је 25 нарушавања јавног реда и мира што је за 4.2% више у односу на исти период претходне године када су евидентирана 24 нарушавања. Није евидентирано ниједно нарушавање јавног реда и мира у већем обиму.

Сагледавајући статистичке показатеље из области безбједности саобраћаја, повећан је број евидентираних саобраћајних незгода за 42.1%, а евидентиране су двије саобраћајне незгоде у којима су два лица смртно страдала.

Анализирајући стање криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја, стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка се може оцијенити као задовољавајуће.

У току мјесеца јула 2021. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка евидентирана су 42 миграната/ у истом периоду 2020. године евидентирано је 147 миграната (33 миграната на подручју Градишке и 9 миграната на подручју Српца).

Укупно је евидентирано 1.889 прекршаја из области безбједности саобраћаја што је за 1.3% мање у односу на исти период претходне године када је евидентирано 1913 прекршаја. Поднесено  је 19 захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 1.747 прекршајних налога.                

Из саобраћаја је искључено 270 возача што је за 107,7% више у односу на исти период претходне године када је из саобраћаја искључено 130 возача. Од тога, 229 возача је искључено због вожње под утицајем алкохола што је за 182,7% више у односу на упоредни период када је искључен 81 возач. Такође, из саобраћаја су искључена и 42 возила.