Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због алкохола санкционисано 100 возача, шеснаест задржано лишењем слободе

| Приједор | Уторак, 10. август 2021.

Полицијска управa Приједор, у периоду од 06. до 09. августа 2021. године, реализовала је републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова.

Акција је спроведена у оквиру кампање „Вози опрезно, путуј безбједно“, а током трајања акције контролисана су 2.024 учесника у саобраћају. Због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 360 учесника, од чега 100 због управљања возилом под дејством алкохола.

Лишењем слободе задржано је 16 возача, од којих 8 због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг, 6 због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 2,0 г/кг и 2 возача због управљања возилом под дејством опојних дрога.

У наредном периоду Полицијска управа Приједор континуирано ће спроводити акције појачане контроле учесника у саобраћају, стога апелујемо на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима и стању на коловозу, те да не управљају возилом уколико су под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност возача.

Напомињено да је у току кампања „Вози опрезно, путуј безбједно“.