Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Трећа пронађена плантажа у протекла два мјесеца

| Требиње | Четвртак, 12. август 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су пронашли у Невесињу, засад са 34 стабљике, висине до од 45 до 295 цм, које својим карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану.

Полицијски службеници Полицијске станице Невесиње заједно са Одјељењем за организовани криминалитет и дроге су у дворишту куће власништво лица иницијала Ђ.К. у Невесињу, пронашли 34 стабљике зељасте биљке која својим карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану. Увиђај на мјесту проналаска стабљика је извршен, те су стабљике индијске конопље изузете. Извршени су претреси ширег лица мјеста пронађених стабљика, као и куће, помоћних просторија, које користи наведено лице, а све у циљу проналаска предмета и трагова који могу послужити у документовању наведеног кривичног дјела.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“

Полицијска управа Требиње је у току 2021. године евидентирала укупно 79 случаја злоупотребе опојних дрога, и то осам кривичних дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и 71  прекршај из области злоупотребе опојних дрога.