Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификован и лишен слободе због кривичног дјела „Угрожавање сигурности“

| Градишка | Петак, 20. август 2021.

Полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције, Полицијске управе Градишка, 19.08.2021. године, идентификовали су и лишили слободе лице Б.К. из Бања Луке због постојања сумње да је починио кривично дјело Угрожавање сигурности“.

Наиме, полицијски службеници ПУ Градишка оперативним радом дошли су до сазнања да лице Б.К. на свом профилу на друштвеној мрежи „Facebook“ пише статусе у којима упућује озбиљне пријетње полицијским службеницима Полицијске управе Градишка.

Поступајући по наведеној пријави саслушано је лице Б.К. које је у потпуности признало да је наведене објаве писао због догађаја из 2008. године, када је исти са још четири лица починио више кривичних дјела, и то: Насилничко понашање, Напад на службено лице у вршењу службене дужности, Тешка тјелесна повреда, Тјелесна повреда и Оштећење туђе ствари. На расвјетљавању наведених кривичних дјела из 2008. године радили су полицијски службеници тадашње Полицијске станице Градишка, те су по комплетирању предмета против лица Б.К. доставили извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву.

О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лице након испитивања отпусти на слободу, а да се против истог у редовној процедури достави Извјештај о почињеном кривичном дјелу.