Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У дане викенда полицијски службеници спасили два живота

| Бања Лука | Понедељак, 23. август 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су у претходна три дана спасили два живота спријечивши скакање са моста и утапање у ријеци Врбас.

Полицијским службеницима Полицијске управе Бања Лука, 20.08.2021. године око 15,30 часова пријављено је да се на огради моста у насељу Траписти налази женска особа која има намјеру да скочи у ријеку Врбас. Брзом интервенцијом полицијски службеници су разговором успјели одговорити женско лице од намјере да скочи у ријеку.

Полицијским службеницима Полицијске управе Бања Лука, 23.08.2021. године око 00,15 часова, пријављено је да је непознато мушко лице са моста „Патре“ скочило у ријеку Врбас. Ефикасном реакцијом полицијских службеника доласком на лице мјеста догађаја полицијски службеник је скочио у ријеку те након кратког времена успио пронаћи непознатог мушкарца чије је тијело било испод воде и уз помоћ грађанина извадити га на обалу. До доласка екипе службе хитне медицинске помоћи унесрећеном мушкарцу је пружена прва помоћ и враћена функција дисања те је превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске на даље лијечење.