Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Санкционисано 19 возача возила са иностраним регистарским ознакама

| Приједор | Понедељак, 23. август 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор су током акције која је спроведена са циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја контролисали 561 возило иностраних регистарских ознака.

Приликом контроле возила вршена је провјера кроз апликацију „STARS“ у којој су евидентирана возила иностраних регистарских ознака којима је у претходном периоду почињен прекршај из области безбједности саобраћаја.

Од укупног броја контролисаних, провјером кроз „STARS“ апликацију евидентираних прекршаја, санкционисано је 19 возача возила иностраних регистарских ознака.

Полицијска управа Приједор константно спроводи акције појачане контроле учесника у саобраћају које подразумјевају и контролу возила иностраних регистарских ознака, стога апелујемо на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно када је у питању ограничење брзине кретања возила. Посебан апел се упућује возачима који долазе из иностранства да се прије поласка на пут информишу о законским одредбама безбједности саобраћаја у земљи у коју путују, те да поштују саобраћајна правила и прописе, са циљем заштите своје безбједности али и безбједности свих других учесника у саобраћају.