Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почеле припреме за почетак нове школске године, одржан састанак руководства Полицијске станице Дервента са директорима средњих школа

| Дервента | Понедељак, 23. август 2021.

У оквиру пројекта „Рад полиције у заједници“, а у склопу кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Заштитимо дјецу у саобраћају“ руководство Полицијске станице Дервента командир Миломир Балатуновић, замјеник командира Славиша Павловић и помоћник командира Александар Ђекић, данас су у  просторијама средњих школа у Дервенти одржали радни састанак са директорицом Јавне установе  „Стручне и техничке школе“  Бранком Јовић и  директорицом Јавне установесредњошколски центар „Михајло Пупин“ Горданом Асентић.

Тема одржаних састанака била је досадашња сарадња ових образовних институција и Полицијске станице Дервента, као и смјернице за наставак даље сарадње и њеног унапређења.

На састанку су предочени и одређени проблеми као и мање потешкоће са којима се сусрећу образовне установе и догађаји из претходног периода у којима су учествовали ученици средњих школа.

Такође, тема састанка биo је и почетак нове школске године, којом приликом су директори школа упознали представнике ове полицијске станице о броју уписаних ученика, начину и времену спровођења наставног процеса.

На крају састанка донесени су одређени закључци на пољу сарадње ових институција, а све у циљу одржавања повољног стања безбједности као и повећања нивоа безбједности ученика.