Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Због алкохола санкционисана 74 возача, петнаест задржано лишењем слободе

| Приједор | Сриједа, 25. август 2021.

Полицијска управa Приједор, 20.,21., 22. и 23. августа 2021. године, реализовала је републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова.

Током трајања акције контролисана су 1.032 учесника у саобраћају. Због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 235 учесника, од чега 74 због управљања возилом под дејством алкохола.

Лишењем слободе задржано је 15 возача, од којих седам због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг, пет због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 2,0 г/кг, један возач који је одбио да се подвргне алкотестирању и два возача код којих је утврђено присуство опојних дрога у организму.

Имајући у виду да Полицијска управа Приједор континуирано спроводи акције појачане контроле учесника у саобраћају, апелујемо на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима и стању на коловозу и да не управљају возилом уколико су под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност управљања возилом.

Напомињено да је у току кампања „Вози опрезно, путуј безбједно“.