Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За четири дана 97 возача искључено из саобраћаја због вожње под дејством алкохола

| Бијељина | Сриједа, 25. август 2021.

Полицијска управa Бијељина у периоду од 20. до 23. августа 2021. године, реализовала је републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних супстанци.

Акција је спроведена у оквиру кампање „Вози опрезно, путуј безбједно“, а током трајања акције контролисано је 1.985 учесника у саобраћају од чега је санкционисано 530 возача. Извршен је 2.441 алкотест при чему је код 97 возача утврђена концетрација алкохола у организму, због вожње под утицајем опијата из саобраћаја су искључена три возача.  Због управљања под утицајем алкохола од преко 1,5 г/кг алкохола у организму  лишено је слободе 13 лица.

Полицијска управа Бијељина  у наредном периоду континуирано ће спроводити акције појачане контроле учесника у саобраћају, стога апелујемо на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима и стању на коловозу, те да не управљају возилом уколико су под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност возача.