Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Четвртак, 26. август 2021.

У Полицијској управи Мркоњић Град данас је одржана редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец јул 2021. године. Конференцији су присуствовали начелник Управе Милан Милекић, замјеник начелника Управе Бранислав Караулац, начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић и начелник Одјељења полиције Горан Рољић.

Начелник Милекић је истакао да је у јулу мјесецу 2021. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.

Констатовао је да је у посматраном периоду евидентирано 15кривичних дјела, што је више за два кривична дјела или 15,4% у односу на исти период претходне године. Сва евидентирана кривична дјела су из области општег криминалитета. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела је 93,3%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 90%.

Начелник Милекић је навео да је у јулу мјесецу 2021. године евидентиран 21(15) случај нарушавања јавног реда и мира,  више за 40% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 27(21) прекршаја, што је у порасту за  28,6%.

Што се тиче безбједности саобраћаја начелник је истакао да je евидентирано 20(14) саобраћајних незгодa, што је у порасту за 42,5% у односу на исти период претходне године. У саобраћајним незгодама два лица су смртно страдала, док у истом периоду претходне годиненије било смртно страдалих лица. Није било евидентираних теже повријеђених лица, док је 21 лице задобило лакше тјелесне повреде.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја су искључена   204(102) возача, што је више за 100% у односу наисти период претходне године, од чега због вожње под утицајем алкохола 190(91) возача или 93,13% од укупног броја искључених возача. Такође, из саобраћаја је искључено 60(31) возила, више за 93,5% у односу на исти период претходне године.