Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Санкционисано 80 лица због вожње у вријеме трајања забране управљања моторним возилом

| Добој | Четвртак, 26. август 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој су у периоду од 01.01. до 25.08.2021. године,  на територији коју оперативно покривају санкционисали укупно 80 возача моторних возила због управљања возилом  за вријеме трајања забране управљања, односно за вријеме када им је возачка одузета или задржана.

Такође, забрињавајућа је и чињеница да наши држављани или туристи са иностраном возачком дозволом за вријеме годишњих одмора управљају возилима у вријеме кад им је изречена забрана управљања возилима, односно забрана кориштења иностране возачке дозволе на територији Босне и Херцеговине.

Наведено потврђује и  примјер да су у само једном дану у Броду санкционисана таква три лица. Наведена лица посједују возачке дозволе издате у Републици Србији и Републици Њемачкој и управљала су моторним возилима након изречене заштитне мјере забране управљања моторним возилом, односно у вријеме забране кориштења иностране возачке дозволе на територији   Босне и Херцеговине.

За овакве несавјесне возаче Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ предвиђена је новчана казна у износу од 400 до 1.000 КМ.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој апелују на возаче да се придржавају саобраћајних правила и прописа, да у саобраћају учествују са технички исправним возилом, те да не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола као и за вријеме трајања изречених заштитних мјера.