Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Припадници Јединице жандармерије ПУ Добој учествовали у показној вјежби „Офанзивни скок 2021“

| Добој | Четвртак, 26. август 2021.

Полицијски службеници Јединице жандармерије Полицијске управе Добој данас су у кругу привредне јединице „Спреча“ на локалитету Пољице, подручје града Добоја, учествовали у здруженој показној вјежби „Офанзивни скок 2021“ коју је организовао Казнено-поправни завод Добој.

Циљ показне вјежбе је провјера садјества Казнено-поправног завода Добоја и Полицијске управе Добој гдје су учесници вјежбе показали висок степен професионализма и спремности за обављање задатака, те потребу сарадње и координације. Све предузете активности током вјежбе прошле су веома успјешно што показује да би припадници Јединице жандармерије Полицијске управе Добој поступили на исти начин и у стварним ситуацијама које би захтјевале овакав вид ангажовања.

Вјежба је почела тако што је  од стране једног високоризичног лица осуђеног на дугогодишњу казну затвора организована побуна у установи након чега је интервенисала посебна јединица Казнено-поправног завода Добој да стави лице под контролу. Након што је одлучено да се високоризично лице превезе у другу установу на том путу су наоружани отмичари покушали отмицу тог лица. У садеjству Jединице жандармерије Полицијске управе Добој и посебне јединице КПЗ Добој један нападач је ухапшен а други неутралисан.

На крају вјежбе организован је и приказ тактичко-физичке спремности припадника КПЗ-а.

На вјежби су присуствовали руководни радници Полицијске управе Добој, командант Жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске Драгослав Бановић,  помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић, те многи други гости из друштвено-политичког живота Републике Српске.

У циљу несметаног одвијања саобраћаја полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој су вршили регулацију истог,  с обзиром да се наведена локација налази у непосредној близини регионалног пута Добој-Тузла.