Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Покажимо дјеци како се безбједно учествује у саобраћају!

| Требиње | Понедељак, 30. август 2021.

Полицијска управа Требиње ће у временском периоду од 25.08. до 24.09.2021. године да реализује републичку превентивно-репресивну акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“. Акција се организује поводом почетка нове школске године, с циљем безбједног учешћа дјеце школског узраста у саобраћају и реализује се кроз три фазе.

У првој фази полицијски службеници ће обићи школе, утврдити распоред наставе како би се обезбједило присуство полицијских службеника у вријеме школских одмора и пауза. Такође, вршиће се кажњавање непрописног паркирања у зонама школа, аутобуских стајалишта и пјешачких прелаза, као и санкционисање прекорачења брзине кретања моторних возила у близини школа.

Друга фаза подразумјева одржавање предавања првим разредима о безбједном учествовању пјешака и бициклиста у саобраћају и правилном преласку улице. Током трајања акције вршиће се појачана контрола возила која врше организовани превоз дјеце.

Трећа фаза ће се реализовати од 01. до 24.09.2021. године, а огледаће се у појачаном присуству и раду полицијских службеника у урбаним зонама и у близини школских објеката.

Полицијска управа Требиње подсјећа све возаче, да је ограничење брзине кретања у зонама школа 30 km/h. Такође, у претходним годинама није било евидентираних саобраћајних незгода, у зонама школа, у којима су дјеца школског узраста била један од учесника.

Поштујмо саобраћајне прописе.