Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Четири лица лишена слободе због неовлаштеног посједовања оружја

| Србац | Уторак, 31. август 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Србац, 30.08.2021. године, идентификовали су и лишили слободе лице М.М. из Српца због постојања сумње да је починило кривична дјела Изазивање опште опасности“ и Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и лица М.Л. и Л.М. из Српца и Д.Н. из Прњавора  због постојања сумње да су починили кривично дјело Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Србац, дошли су до оперативних сазнања да у мјесту Жупски Разбој, општина Србац, у протеклом периоду више лица константно узнемирава грађане безобзирним понашањем и пуцањем из ватреног оружја.

На основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, полицијски службеници су утврдили да је 28.08.2021. године у мјесту Разбој Жупски, општина Србац, лице М.М. испалило више хитаца из ватреног оружја, те на тај начин изазвало осјећај узнемирености код грађана, док је за три лица утврђено неовлаштено посједовање оружја.

Код истих су пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку (ватрено оружје-пушке и ручну бомбу).

О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лица након испитивања отпусте на слободу, а да се против истих у редовној процедури достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.