Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У претресима пронађена и одузета већа количина оружја и муниције и опрема за узгој и производњу опојне дроге

| Градишка | Уторак, 07. септембар 2021.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, 03.09.2021. године, лишили су слободе лице иницијала М.Г. из Градишке због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Наиме, полицијски службеници су оперативним радом на терену дошли до сазнања да се у шуми у мјесту Јелићи, град Градишка, налази одређена количина војног наоружања и муниције.

Предузимајући оперативне и истражне мјере и радње, полицијски службеници су утврдили да је наведена локација власништво лица М.Г, те су на истој пронашли и одузели већу количину оружја и муниције, минско-експлозивних средстава, тромблонске мине и друге предмете који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Претрес је извршен и на три локације које користи лице М.Г. којом приликом је пронађена и одузета опрема за узгој и производњу опојне дроге.

У наставку активности полицијских службеника, у протекла три дана слободе су лишена још два лица иницијала Д.Р. и В.У. обојица из Градишке због постојања сумње да су починили кривична дјела Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“. На основу наредбе Основног суда Градишка извршен је претрес куће, стана, пословних простора, пратећих објеката, возила на седам локација које користе наведена лица којом приликом је пронађена и одузета војна пушка, више комада муниције, суха биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, импровизована лабораторија у припреми, те опрема и средства за узгој опојне дроге (саксије, средства за прихрану, специјалне лапме, око 140 клијалих сјеменки и друго).

О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се против лица М.Г, Д.Р, В.У, Г.Г. и П.Њ. у редовној процедури достави извјештај о почињеним кривичним дјелима, а за лицима Г.Г. и П.Њ. расписана је потрага јер су исти тренутно недоступни надлежним органима.