Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Састанак са представницима Агенције за управљање одузетом имовином и предаја трајно одузетих моторних возила

| Приједор | Уторак, 07. септембар 2021.

У просторијама Полицијске управе Приједор протекле седмице одржан је радни састанак руководства Полицијске управе Приједор и представника Агенције за управљање одузетом имовином Републике Српске.

На састанку се разговарало о поступању у случајевима привременог одузимања возила од вишеструких починиоца прекршаја из области безбједности саобраћаја, за која су након окончања судског поступка донесена рјешења о трајном одузимању.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор су од вишеструких повратника у чињењу прекршаја из области безбједности саобраћаја током ове године одузели укупно 61 возило. 

На основу до сада окончаних судских поступака, рјешењем је наложено трајно одузимање осам возила којима су почињени прекршаји из области безбједности саобраћаја и која су за вријеме трајања поступка била депонована у кругу Полицијске станице Козарска Дубица.

Реализацијом рјешења надлежног суда, данас се започело са предајом возила Агенцији за управљање одузетом имовином Републике Српске и њиховим транспортом из круга Полицијске станице.

У циљу превенције вршења тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја, Полицијска управа Приједор ће и у наредном периоду вршити појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу вишеструких починиоца прекршаја. Моторна возила за која се контролом утврди да су предмет извршења прекршаја биће привремено одузета.