Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Током викенда пронађена и одузета два отуђена возила, треће возило одузето од починиоца прекршаја

| Приједор | Понедељак, 13. септембар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, током претходног викенда пронашли су и одузели два путничка аутомобила која су отуђена на подручју Полицијске управе Приједор и једно моторно возило које је било предмет извршења прекршаја из области безбједности саобраћаја.

У мјесту Пољавнице општина Нови Град пронађено је возило марке „VW Polo“ чије је отуђење пријављено 24.08.2021. године. Због постојања основа сумње на извршење кривичног дјела „Крађа“, полицијски службеници Полицијске станице Нови Град лишили су слободе лице М.А. из Новог Града. Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени у намјери стицања противправне имовинске користи отуђио наведено возило, које је по проналаску враћено власнику. Након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор, против М.А., биће достављен извјештај за почињено кривично дјело Крађа“.

Возило марке „Jetta“ са неприпадајућим регистарским ознакама одузето је од М.Г. из Приједора након што је утврђено да је у мјесту Чејреци у Приједору проузроковао саобраћајну незгоду слијетањем са коловоза, те да је возило претходно отуђено. Возило ће бити враћено власнику, а након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор, против М.Г. биће достављен извјештај за почињено кривично дјело „Оштећење и одузимање туђе ствари“.

Полицијски службеници Полицијске станице Нови Град, од М.Ш. из Новог Града, вишеструког починиоца прекршаја из области безбједности саобраћаја, привремено су одузели возило марке „Golf“, након што је заустављањем и контролом утврђено да управља возилом под дејством алкохола. Против М.Ш., надлежном суду, слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка.