Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Брига за безбједност наших најмлађих учесника у саобраћају

| Фоча | Понедељак, 13. септембар 2021.

У наставку реализације акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске, полицијски службеници Полицијске управе Фоча у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва Фоча, су 13.09.2021. године испред Основноих школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у Фочи, одржали предавање на тему безбједног и правилног учествовања  пјешака и бициклиста у саобраћају.

Полицијски службеници су одржали предавања ученицима, који први пут самостално учествују у саобраћају, и кроз практичне примјере у саобраћајницама и на путу од куће до школе показали како безбједно и правилно учествовати у саобраћају уз поштовање основних саобраћајних прописа. Малишанима је кроз практичне примјере објашњено како правилно прећи улицу, поштовати свјетлосну сигнализацију те да су они као пјешаци учесници у саобраћају и да је подједнако важно поштовање саобраћајних прописа од стране пјешака и возача.

Првачићи као и њихови учитељи су били одушевљени радом са полицијским службеницима, те изразили своје задовољство и истакли да им је овај начин предавања уз практично вјежбање и демонстрацију правила понашања у саобраћају од велике користи за њихове ђаке.