Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљено разбојништво у кратком року

| Приједор | Уторак, 14. септембар 2021.

На редовној конференцији за новинаре одржаној данас у просторијама Полицијске управе Приједор, начелник Полицијске управе Сретоја Вујановић, начелник Сектора криминалистичке полиције Раденко Башић и начелник Сектора полиције Марио Милашин презентовали су резултате рада Полицијске управе за мјесец август текуће године.

Hачелник Вујановић је истакао да је на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Приједор одржано повољно стање безбједности. 

У августу мјесецу евидентирано је 65 кривичних дјела, што је за 15 дјела или 18% мање у односу на упоредни период. Кривичних дјела по непознатом извршиоцу евидентирано је 14. Укупна расвјетљеност пријављених кривичних дјела износи 93,9%, а проценат расвјетљености кривичних дјела извршених по непознатом починиоцу износи 73%.

У августу мјесецу пријављена су два разбојништва. Разбојништво почињено над радником бензинске пумпе у Приједору расвјетљено је, а само неколико сати након извршења кривичног дјела извршилац је пронађен и лишен слободе.

Евидентирано је једно кривично дјело „Оштећење и одузимање туђе ствари“ чијим је извршењем, са паркинг простора у Приједору отуђено возило.

На подручју Полицијске управе Приједор контролисано је и евидентирано 14 илегалних мигранта, што је за 67% мање у односу на исти период прошле године.

Из области привредног криминалитета Полицијска управа Приједор евидентирала је четири кривична дјела.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Раденко Башић рекао је да је Полицијска управа Приједор из области злоупотребе опојних дрога евидентирала 5 кривичних дјела и 17 прекршаја, а одузета је и одређена количина опојних дрога. 

Начелник Сектора полиције Марио Милашин рекао је да је из области јавног реда и мира стање задовољавајуће, истичући да је у августу мјесецу евидентирано 40 прекршаја из ове области, што је за 11 прекршаја или 21% мање у односу на упоредни период.   

Из области безбједности саобраћаја евидентиране су 82 саобраћајне незгоде, од чега двије са смртно страдалим лицима. Смртно је страдао возач путничког аутомобила и возач лаког мотоцикла. 

Из саобраћаја је искључено 267 возача, од чега 235 због управљања возилом под дејством алкохола.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор су током августа мјесеца реализовали низ активности у оквиру кампање „Вози опрезно, путуј безбједно“, а поводом почетка школске године спроводи се акција „Заштитимо дјецу у саобраћају“ у оквиру које се реализују превентивне и репресивне мјере усмјерене на заштиту безбједности дјеце у саобраћају.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања, да не управљају возилом под дејством алкохола и да приликом кретања возилом у близини школа обрате пажњу на пјешаке.