Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У експлозији једно лице смртно страдало, друго задобило повреде

| Добој | Уторак, 14. септембар 2021.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, 13.09.2021. године, заједно са судским вјештаком Криминалистичко-техничког центра Управе криминалистичке полиције Министрства унутрашњих послова Републике Српске, полицијским службеницима Полицијске станице Добој 2 и доктором мртвозорником, извршили су увиђај лица мјеста у мјесту Бољанић, подручје града Добоја, гдје је у фарми пилића приликом експлозије смртно страдало једно лице.

Овом приликом је утврђено да је усљед неисправности и дотрајалости система за загријавање просторије за узгој пилића дошло до експлозије пећи за централно гријање.

Истог дана око 09,20 часова, Полицијској станици Добој 2 пријављено је да је дошло до експлозије у хали за узгој пилића власништво лица иницијала Ж.Р.

Током ове експолозије лице иницијала Ж.Р. је смртно страдало на лицу мјеста док је његова супруга, лице иницијала Ђ.Р. задобило повреде и истом је указана љекарска помоћ у добојској болници.

Усљед експлозије дошло је до пожара у унутрашњости објекта, а исти су локализовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Добој.

Тијело смртно страдалог лица иницијала Ж.Р. је превезено у просектуру Градског гробља Врбања у Бањалуци, гдје ће по наредби дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Добој бити извршена одбукција.