Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Заштитимо најмлађе учеснике у саобраћају!

| Дервента | Уторак, 14. септембар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента у склопу кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“ током прошле седмице одржали су више едукативних  предавања за дјецу из више основних централних и подручних школа на подручју града Дервента, на тему безбједности саобраћаја са посебним освртом на безбједност дјеце – ученика као најмлађих учесника у саобраћају.

Током предавања дјеца су упозната са основним правилима безбједног учешћа у саобраћају као и са теоријом познатих десет лекција „Пјешке без грешке“.

Подршка спровoђењу акциjе и превентивно едукативних предавања пружена је од Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске кроз достављање промотивног материјала на тему безбједности саобраћаја који је приликом предавања подијељен ученицима.

Такође, полицијски службеници Полицијске станице Петрово су у Основној школи „Свети Сава“ у Какмужу, одржали предавање ученицима на наведену тему.

Сличне активности проводе се на подручју свих полицијских станица из састава наше Управе, а све у циљу како би се наши најмлађи учесници у саобраћају безбједно кретали на путу од куће до школе.